Lite om Fin feminin...

Jag heter Charlotte, kallas ofta för Lotta, och jag har nu haft butik i Karlstad sedan 2001. Innan jag öppnade hade jag utbildat mig i sömnad, klädkonstruktion och formgivning då jag hade en längtan efter att arbeta med färg och form och tyckte att min väg till detta gick genom att arbeta med olika textila material i allmänhet och vidare också med klädseluttryck i synnerhet. Jag är av naturen både en estet och problemlösare och min önskan har varit att erbjuda material som känns sköna att bära, formgivning som är både snygg och bekväm, modeller för alla former, olika figurstyper och storlekar. Och själva utmaningen i att finna en harmoni i olika modellers stil och uttryck, olika storlekar och färger fascinerar fortfarande. När det känns rätt så är det oftast rätt, men det är också en fin sak att ändå utmana ibland för att finna nya spännande uttryck. Det kan ju finnas något därinne som behöver utmanas och uttryckas på ett befriande sätt, man vet aldrig;-).


Kläder att känna sig vacker, fri och naturlig i. Inte utklädd eller bara påklädd utan personlig. Efter några års arbete med bl.a teaterkläder öppnade jag alltså butiken på Herrgårdsgatan i Karlstad. Denna ligger fortfarande kvar på samma adress och har hittat sin form men uvecklas ännu med nytt innehåll ideligen.  Fast alltid med tonen av att det ska vara härliga ärliga kläder. Här finns blandade märken -alla med kriteriet att de huvudsakligen består av naturmaterial och förstås också det egna märket "Fin feminin" som jag formger själv.

Att se kvinnor sträcka på sig och lysa upp när de "hittat rätt" i stil, färg och form ger mig fortfarande mycket glädje i mitt arbete. Att sälja material som känns behagliga för kroppen att bära är en självklarhet (är de dessutom ekologiska är det ett plus!) Att tänka i termer som" långsiktighet", "hållbarhet", "bra för människa och miljö" är också viktigt för mig. Därför är urvalet i butiken utifrån dessa tankar: här prioriteras företrädesvis ekologisk textil.

Titta gärna in i butiken! Ta dig tid att känna och prova! Låt oss hjälpa dig om du behöver något plagg eller någon accessoar, kanske ett smycke eller en sjal. Eller en present som känns roligt att ge och få.

Nu har vi dessutom öppnat en webshop, som en förlängning av den fysiska butiken i Karlstad. Många är kunderna som önskat sig detta och nu är det äntligen realitet. Välkommen in och kika i någon av butikerna: i Karlstad eller på webben. Hör av dig om du har frågor. Vi är bara ett mail bort och är angelägna om att lösa det som önskas, om det är möjligt.
Varmt välkommen! / Charlotte & Co.